26 april 2015
12:00

Bullermyrens IK U

Referat: Leksands IF FK - Bullermyrens IK

Efter två 9-mannamatcher den senaste tiden kändes det skönt att få komma ut och spela "riktig" fotboll igen och det verkade det även som att spelarna i laget kände. Leksand, som Bullis hade reslutatraden 0-6, 0-1 och 3-3 mot i seriespelet stod för motståndet på det soldränkta konstgräset på Siljansvallen.

I omklädningsrummet innan matchen hade vi en lång genomgång där vi poängterade att hålla bollen efter marken, visa oss för varandra och våga passa och hålla bollen inom laget istället för att dribbla eller tjonga långt.

Matchen började med ett visst övertag för Leksand, men ganska snart visade Bullis att man ville ta tag i taktpinnen. Precis då kom en för Leksand typisk djupledsboll där Leksands forward vann närkampen mot Linus och kunde placera in 1-0. Inte direkt rättvist och vi peppade från sidan att fortsätta spela med det självförtroende Bullis visat dittills i spelet.

Och resten av den första halvleken är nog det bästa spel Bullis presterat någonsin på en 11-mannaplan. Man hittade kombinationer, vände om och bytte sida när man körde fast och vågade spela bollen genom innermittfältet på ett strålande sätt. Alla ni som inte åkte med till Leksand och tittade får skylla er själva. Dessutom skapade man målchanser, vi räknade till 5-6 klara chanser och hade det inte varit för planens bästa spelare i första halvlek, Leksands målvakt, så hade ställningen kunnat vara 1-5 i paus. Bullis gjorde "bara" ett mål och det var Alex som tryckte in bollen efter en hörna från vänster av Linus där Bullis varit starka och vunnit kampen vid första stolpen.
1-1 i paus, vilket inte alls speglade matchbilden. Vid halvtidsvilan var det bara beröm till spelarna och de visste att om de gick ut och fortsatte likadant skulle de fortsätta att skapa målchanser.

Andra halvlek fortsatte som den första, Bullis ägde spelet och Leksand försökte kontra, men fick väldigt korta anfall och orkade inte riktigt. Bullis skapade flera klara chanser, men avsluten var alldeles för tama. Så efter ca 25 minuter kom matchen snyggaste mål, svårt att beskriva med ord för att göra det tillräcklig rättvisa. Lukas bröt som så många gånger tidigare ett uppspelsförsök från Leksand vid mittcirkeln och avacerade 15 meter med bollenl. Därefter smekte han ut bollen på högerkanten till Tim som hittade en fri yta. Tim tittade upp och såg att Abdi tog fart in i straffområdet. Inlägget från Tims högerfot var perfekt och Abdi mötte med pannan vid straffpunkten och bara styrde ner bollen otagbart i målvaktens högra hörn. Fotbollspoesi, mycket vackert!

Matchen forsatte att ha samma karaktär, men det var ändå oroligt när Leksand kom i sina kontringar eftersom Bullis "bara" hade 2-1. Leksand hade en boll klockrent i ribban och en i ribbans överkant, men detta var Bullis match.
Bullis skulle strax därefter ha haft en straff när Alex blev fälld i utkanten av straffområdet, det erkände även domaren efteråt och bad om ursäkt för att han inte blåste.
Till slut kunde Siem skjuta 3-1 till Bullis sedan han slitit sig loss från sin bevkaning på vänsterkanten och kommit fri med målvakten. Ett halvdåligt avslut, men för en gångs skull var Leksands målvakt mänsklig och bollen gick i mål.

Därefter ändrade matchen karaktär då Leksand flyttade upp sin största mittback som forward och vi räknade till att han satte in fyra solklara tacklingar i ryggen på bollförande Bullisspelare där Bullis bara fick med sig en frispark. Och vid den tacklingen skadade Lukas armen, vilket var mycket tråkigt när matchen hade varit väldigt juste för övrigt.

Sammanfattningsvis en mycket bra match av Bullis, vilket lovar gott inför seriepremiären nästa helg och forstätningen av säsongen. Kan man behålla och bygga vidare på det spel man visade upp i den här matchen finns det många fina matcher att se fram emot i sommar. Ingen spelare ska framhållas framför någon annan i denna match, men vi gratulerar ändå Kim, som hade en ganska lugn dag i målet på sin fördelsedag.

sön 1 maj 2016, 12:00 Leksands IF FK - Bullermyrens IK U 2 - 2
lör 22 apr 2017, 11:30 Leksands IF FK - Bullermyrens IK U 1 - 2